Σε αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής (Φιλίππου 2-4 / περιοχή δημοτικής αγοράς), θα φιλοξενηθούν τις επόμενες μέρες κατά τις οποίες προβλέπεται επιδείνωση του καιρού όσοι πολίτες στερούνται στερούνται στέγης.

Σύμφωνα με το σχέδιο της αντιδημαρχίας διοίκησης και συντονισμού, για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης κατά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων κατάστασης, έχει υπάρξει ενημέρωση και διασύνδεση με το κέντρο σίτισης του Δήμου Κομοτηνής καθώς και με υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις.

Υπεύθυνη για τον συντονισμό της δράσης ορίστηκε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης του Κέντρου Μέριμνας & Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής, κ. Μαρία Μερέτη Μαρία (τηλ: 6946796063) και αναπληρώτριά της η Κοινωνική Λειτουργός, υπάλληλος της ίδιας Διεύθυνσης, κ. Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλ: 6936817522).

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Συντονισμού του Δήμου Κομοτηνής, κ. Μανώλης Ταπατζάς.

Η φιλοξενία των αστέγων θα γίνεται επί 24ώρου βάσεως, από Παρασκευή 6-1-2017 έως και τη Δευτέρα 9-1-2017, με μέριμνα να τους προσφέρονται κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, και ζεστά ροφήματα.

«Δεδομένων των καιρικών προγνώσεων, πράττουμε το αυτονόητο: να προστατέψουμε εκείνους τους συνδημότες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στερούμενοι το βασικό ανθρώπινο αγαθό, αυτό της στέγης», αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ταπατζάς, και συμπληρώνει: «Είμαστε σε ετοιμότητα και θα είμαστε τα επόμενα εικοσιτετράωρα σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση της κατάστασης».