Ένα ιδιαίτερο γεγονός για την πόλη της Κομοτηνής ετοιμάζουν πυρετωδώς οι δυνάμεις της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ροδόπης και της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ.

Οι προετοιμασίας ξεκίνησαν από τις αρχές του καλοκαιριού και φτάνουν στο αποκορύφωμά τους ώστε το φετινό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, “να αποτελέσει στην πράξη, για ακόμη μια χρονιά, το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της περιοχής μας”, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

προγραμμα κομοτηνη 1 001“Η χρονιά αλλά και η συγκεκριμένη περίοδος που πραγματοποιείται το φετινό Φεστιβάλ, είναι ιδιαίτερη από πολλές απόψεις”, επισημαίνουν ακόμη οι διοργανωτές, και εξηγούν: “Από τη μια η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής και δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενός αιώνα που αφιέρωσε ότι δυνάμεις είχε στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στο πως θα βελτιωθούν οι όροι ζωής του στο σήμερα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, αλλά και στο πως θα έρθει στο επίκεντρο η ίδια η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της, πώς η κοινωνία θα λειτουργεί με βάση τις λαϊκές ανάγκες όπως αυτές θα εξελίσσονται, και όχι με βάση το κέρδος που θέτει στο επίκεντρο αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και οι κυβερνήσεις που το εξυπηρετούν χρόνια τώρα, παλιότερες και νέες. Από την άλλη, η περίοδος που γίνεται είναι περίοδος που η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια, μια “νέα εποχή” όπως χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση, που στην ουσία αποτελεί νέα εποχή προσπάθειας εξαπάτησης λαϊκών στρωμάτων, συσκότισης του γεγονότος ότι και στη μεταμνημονιακή περίοδο η κατεύθυνση της κυβέρνησης θα είναι η ίδια με πριν, και το κυριότερο, ότι κανένας μνημονιακός νόμος δεν καταργείται, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής του εργαζόμενου λαού, παρά τα ψίχουλα που μπορεί να δοθούν και την όποια ανάπτυξη μπορεί να υπάρχει”.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 7:30 μ.μ και περιλαμβάνει κατά σειρά:

  • Hip-Hop συναυλία με τους Γκιουνάι-Χακ.
  • Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ που θα αναφέρεται στους βασικούς σταθμούς δράσης της ΚΝΕ, με έμφαση στην παράνομη δράση την περίοδο της χούντας. Η μουσική θα είναι ζωντανή και όλοι οι συντελεστές υπόσχονται μια υψηλού επιπέδου παράσταση.
  • Πολιτική ομιλία από τον Σιδέρη Μιχαηλίδη, μέλος του Γ.Π. Ανατολικής Μακεδονία-Θράκης του ΚΚΕ.
  • Λαϊκό γλέντι με τους Νίκο Βερβερίδη (μπουζούκι-τραγούδι), Κώστα Μάμμο (κιθάρα-τραγούδι) και Νίκο Μελά (ακορντεόν-πιάνο-τραγούδι).

Στον χώρο παράλληλα θα λειτουργήσουν:

  • Φοιτητικό Στέκι στο οποίο θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του project «Αθλητισμός, 2 κόσμοι, 2 πλευρές», και συζήτηση με θέμα «Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Δίκαιο: Ποιόν εξυπηρετούν τελικά;» – εργασίες που έχουν επιμεληθεί μέλη και φίλοι της ΚΝΕ.
  • Μαθητικό περίπτερο στο οποίο θα γίνει παρουσίαση project από μαθητές της ΚΝΕ για την κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κομοτηνής και για τα εμπόδια που συναντά ένας νέος σήμερα για να αθληθεί.
  • Εργατικό περίπτερο στο οποίο θα φιλοξενείται έκθεση με θέμα «Ένας μήνας έξω από τα μνημόνια, αλήθειες και ψέματα για τη “νέα εποχή”».
  • Βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής”.
  • Έκθεση-Αφιέρωμα με θέμα “100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ”, την όποια έχει επιμεληθεί η η Οργάνωση Περιοχής του ΚΚΕ.