Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμούς, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ΚΙΒΩΤΟΣ, το Κέντρο Πρόληψης Κομοτηνής «ΟΡΦΕΑΣ», και η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης ΟΚΑΝΑ του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων Κομοτηνής 2018», διοργανώνουν Φεστιβάλ κατά των Εξαρτήσεων με τίτλο «Ανακάλυψε τον δικό σου τρόπο ζωής», την Πέμπτη 3 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Οι δράσεις θα είναι ποικίλες και θα αφορούν όλες τις ηλικίες. Θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα περιέχουν βιωματικές δραστηριότητες, επιδαπέδια παιχνίδια και σταθμούς ενημέρωσης με διάφορες θεματικές γύρω από το ζήτημα των εξαρτήσεων. Παράλληλα θα διεξάγεται και θεατρικό δρώμενο το οποίο επιμελήθηκαν και προετοίμασαν εθελοντές, για τη διαδραστική ενημέρωση μικρών και μεγάλων.

Στόχος των διοργανωτών και των δράσεων είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η προαγωγή θετικών προτύπων ζωής κόντρα στη ζωή με εξαρτήσεις.

Ο κύκλος των δράσεων θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ με συναυλία από το γνωστό συγκρότημα «48 ORES», το οποίο θα ξεσηκώσει το κοινό σε ρυθμούς disco 70’s και 80’s pop με χαρακτηριστικά ακούσματα από Michael Jackson, Madonna, James Brown, Prince, Boney M, Alphaville, Gloria Gaynor αλλά και σύγχρονες επιτυχίες.