Κομοτηνή: Τρίτη αθώωση Αντιδημάρχου σε υπόθεση σχετική με αδέσποτα

Κομοτηνή: Τρίτη αθώωση Αντιδημάρχου σε υπόθεση σχετική με αδέσποτα
ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης ο πρώην Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Ζηλούδης, ο οποίος κατηγορούνταν για “παράλειψη αποτροπής κοινού κινδύνου”. Η κατηγορία αυτή του αποδόθηκε μετά από καταγγελία για επίθεση αδέσποτου σκύλου σε φοιτητή, την περίοδο που εκείνος κατείχε το αξίωμα του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2015, στην περιοχή της δυτικής εισόδου της Κομοτηνής, με το αδέσποτο να σκίζει το παντελόνι του φοιτητή, χωρίς όμως να του προκαλέσει τραύματα.

Ο παθών, που στο μεταξύ έχει επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ήρθε στην Κομοτηνή την περασμένη Τρίτη για να είναι παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια αυτής, αναγνώρισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής είχαν ενεργήσει άμεσα μετά από το περιστατικό και την αναφορά που ο ίδιος υπέβαλε, περισυλλέγοντας την επόμενη ήδη ημέρα το σκυλί που του είχε επιτεθεί.

Κομοτηνή: Τρίτη αθώωση Αντιδημάρχου σε υπόθεση σχετική με αδέσποταΤαυτόχρονα, η κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η οποία παραστάθηκε ως συνήγορος υπεράσπισης, ανέδειξε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν ευνοεί τη λύση του προβλήματος, καθώς μεταξύ άλλων επιβάλλεται η απελευθέρωση των αδέσποτων εφόσον αυτά δεν είναι επιθετικά.

Η αθωωτική απόφαση, που είναι η τρίτη κατά σειρά, καταδεικνύει ότι ο Δήμος Κομοτηνής πράττει τα δέοντα και δεν εντοπίζονται παραλείψεις στις ενέργειες των αρμοδίων, όπως αυτές καθορίζονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Θυμίζουμε ότι της αθώωσης του κ. Ζηλούδη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, είχαν προηγηθεί δύο παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν υπέρ του επίσης πρώην Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, κ. Ισμαήλ Λεβέντ, σε υποθέσεις σχετικές με τα αδέσποτα.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood