Γεύση από… Άγιο Δομίνικο αναζητούν όλο και περισσότεροι φανατικοί φίλοι του παιχνιδιού

Είναι κοινή παραδοχή ότι τον τελευταίο ενάμιση περίπου μήνα εκατοντάδες χιλιάδες – αν όχι εκατομμύρια – Έλληνες έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Survivor» που προβάλλεται από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το τηλεπαιχνίδι επιβίωσης, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, έχει αποκτήσει ευρύ και φανατικό κοινό σε όλες τις ηλικίες, ενώ ακόμη κι εκείνοι που δεν έχουν ενδώσει στον πειρασμό να το παρακολουθήσουν, βρίσκονται σε μία διαρκή «πολιορκία», είτε στις παρέες, είτε στα social media, αφού οι συζητήσεις και τα σχόλια γύρω από τις εξελίξεις στον Άγιο Δομίνικο δίνουν και παίρνουν.

Όπως συμβαίνει συνήθως, ο αντίκτυπος τέτοιων τηλεπαιχνιδιών, όπως το «Survivor», είναι έντονος στην καθημερινότητα των φανατικών φίλων του. Πολλοί προσαρμόζουν το πρόγραμμά τους για να μπορούν να το παρακολουθήσουν. Άλλοι ταυτίζονται με ομάδες ή μεμονωμένους παίχτες και τους υπερασπίζονται με κάθε μέσο. Κάποιοι άλλοι δε… προσαρμόζουν τις διατροφικές τους συνήθειες σε αυτά που βλέπουν στους τηλεοπτικούς δέκτες τους!

Στην τελευταία αυτή κατηγορία φαίνεται ότι ανήκουν αρκετοί από τους Έλληνες τηλεθεατές, που παρακολουθούν με μεγάλη συχνότητα τα όσα συμβαίνουν στον Άγιο Δομίνικο. Μία από τις συνηθέστερες σκηνές που έχουν προβληθεί κατά τη διάρκεια της προβολής του «Survivor» είναι αυτή που δείχνει τους «επιζώντες» να καταναλώνουν αθρόα καρύδες, ελλείψει άλλης τροφής. Δεν είναι λίγοι λοιπόν όσοι, επηρεασμένοι από τα παραπάνω και θέλοντας να νιώσουν λίγο από… Άγιο Δομίνικο, έσπευσαν στα μανάβικα της γειτονιάς και ζήτησαν να αγοράσουν καρύδες.

Κομοτηνή: Το «Survivor» εκτίναξε τη ζήτηση της καρύδας!Το φαινόμενο της εκτίναξης της ζήτησης του εξωτικού φρούτου παρατηρείται έντονα τελευταία και στην Κομοτηνή. Δεν είναι ότι η καρύδα απουσίαζε κατά το παρελθόν από τα ράφια των τοπικών οπωροπωλείων, αλλά το ενδιαφέρον που εκδήλωναν έως πρότινος οι καταναλωτές ήταν πενιχρό. Τα δεδομένα έμελλε να ανατραπούν μετά από την προβολή του «Survivor» και δη τις τελευταίες εβδομάδες, που ανέβηκε η δυναμική του σε επίπεδο τηλεθέασης.

 

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει ο κ. Απτουλάχ Μεμέτ, ο οποίος διατηρεί οπωροπωλείο στη συμβολή των οδών Ροδόπης και Γ.Κονδύλη, απέναντι από το χειμερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Η προτελευταία φορά που θυμάται να έχει προμηθευτεί καρύδες στο κατάστημά του ήταν πριν από σχεδόν 3 χρόνια, κατόπιν παραγγελίας. Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κανένα κίνητρο από άποψη ζήτησης για να ξαναβάλει στα ράφια το συγκεκριμένο προϊόν.

Όλα άλλαξαν, όμως, όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες μια πελάτισσά του μπήκε στο κατάστημα και αναζήτησε καρύδες. Ο κ. Απτουλάχ υποσχέθηκε να παραγγείλει και να της φέρει, πράγμα που έγινε. Ανυποψίαστος όπως ήταν σε εκείνη τη φάση, δεν περίμενε ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναλαμβανόταν όλο και συχνότερα τις επόμενες ημέρες.

Κι όμως, ο ένας μετά τον άλλο, πελάτες διαφόρων ηλικιών, από νεαρούς φοιτητές μέχρι και μεσήλικες Κομοτηναίους, άρχισαν να ζητούν το εξωτικό φρούτο που γεύονται οι τηλεοπτικοί «επιζώντες».

Μάλιστα, η αίσθηση ότι η αυξημένη αυτή ζήτηση συνδέεται άμεσα με τη μεγάλη τηλεθέαση που απολαμβάνει το «Survivor» ενισχύεται από το γεγονός ότι ορισμένοι από τους ενδιαφερόμενους δείχνουν να αγνοούν το πώς ανοίγει και πώς καταναλώνεται η καρύδα και για τούτο ρωτούν τον ιδιοκτήτη του οπωροπωλείου.

Ο κ. Απτουλάχ λύνει φυσικά τις απορίες τους πρόθυμα, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι οι καρύδες θα διατηρούν στο εξής μια περίοπτη θέση στο κατάστημά του.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η τιμή πώλησης της καρύδας είναι 1,65 ευρώ ανά τεμάχιο.