Ενόψει του εορτασμού της 98ης επετείου της απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό, καθιερωμένης ως εθνικής εορτής τοπικής σημασίας, θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και όλων των οικιών της πόλης, των κωμοπόλεων και των οικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, από την ανατολή της 13ης Μαΐου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 12ης, 13ης και 14ης Μαΐου.

Επίσης:

Παρασκευή 11 Μαΐου

08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης.

10:50 Επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας της Κομοτηνής από τον Δήμαρχο Κομοτηνής στο Ηρώο.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος  και κατάθεση στεφάνωνστο Ηρώο.

Κυριακή 13 Μαΐου

18:30 Επίσημη υποστολή της Ιστορικής Σημαίας της Κομοτηνής από τον Δήμαρχο Κομοτηνής.

19:00 Υποδοχή της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας από την Ιερά Μονή Φανερωμένης Βαθυρύακος μπροστά στο Δημαρχείο, και μεταφορά της εν πομπή με τη συμμετοχή Ιεραρχών, Κλήρου, Στρατιωτικών Τμημάτων, και εκπροσώπων τοπικών Αρχών και Φορέων δια των οδών Ορφέως και Βενιζέλου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός.

Δευτέρα 14 Μαΐου

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.

Αρχιερατικό συλλείτουργο θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, στον οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Μητροπολίτης  Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και προσκεκλημένοι Ιεράρχες.

10:30  Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, και εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη.

11:15 Επιμνημόσυνη δέησηχοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτ’ύ σιγής.

12:00  Παρέλαση επί της Λεωφόρου  Δημοκρατίας, Πολιτιστικών Συλλόγων, Μαθητιώσας Νεολαίας, Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, Ελληνικής Αστυνομίας και Ενόπλων Δυνάμεων

19:50  Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης.