Το “Παραμύθι χωρίς όνομα” της Πηνελόπης Δέλτα, σε διασκευή Κάρμεν Ρουγγέρη, θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Στ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Στέλλας Μπομποτά, το Σάββατο 28 Απριλίου στις 20:00 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Πρόκειται για ένα αλληγορικό παραμύθι γραμμένο πριν από εκατό περίπου χρόνια, το οποίο παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο στην Ελλάδα του σήμερα που υποφέρει από την κρίση.

Πρωταγωνιστής είναι ο Βασιλιάς Αστόχαστος που κυβερνά με τη σύζυγό του την Παλάβω, σπαταλώντας όλα τα χρήματα του κράτους! Σε όλο το Βασίλειο κυριαρχεί η ανομία, η ιδιοτέλεια και η τεμπελιά. Τα χρήματα από το θησαυροφυλάκιο τελειώνουν, όμως ο Αστόχαστος δεν πτοείται και συνεχίζει να ζει με δανεικά. Ευτυχώς την εξουσία παίρνει ο γιος του ο Συνετός, που με τη βοήθεια της αδερφής του της Ρηνούλας και των δύο γυναικών, της Γνώσης και της Φρόνησης, καταφέρνει να κινητοποιήσει τους πολίτες και να επιτύχει την ανασυγκρότηση του κράτους.

Είσοδος ελεύθερη.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους που προβάλει τις αξίες της αγάπης για την πατρίδα, της δικαιοσύνης, του θάρρους και της θυσίας.