Ταυτοποιήθηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ο ένας από τους δράστες της ληστείας που είχε διαπραχθεί σε κατάστημα σούπερ μάρκετ «Μασούτης» στην Κομοτηνή στις 2-3-2015.

Πρόκειται για έναν 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τι είχε συμβεί

Το πρωί της 2-3-2015, ο 32χρονος, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, φορώντας κουκούλες full-face, εισήλθαν στο σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους αποσπώντας χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.

Ακολούθως, εξήλθαν από το κατάστημα και επιχείρησαν να διαφύγουν με  δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όμως δεν κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία, με συνέπεια, ο ένας από τους δράστες με την απειλή όπλου να αφαιρέσει άλλη δίκυκλη μοτοσικλέτα από ημεδαπό με την οποία και διέφυγε, ενώ ο δεύτερος δράστης τράπηκε πεζός σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι για την πρώτη δίκυκλη μοτοσικλέτα, είχε δηλωθεί κλοπή το 2013 σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας.

Ο 32χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και του δεύτερου δράστη.