– Κάνε λόγο για «απειλές» και «πιέσεις» εργαζομένων!

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, στο Ξενοδοχείο Κυρίδης στην Κομοτηνή, έγιναν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στο νέο σωματείο που ιδρύθηκε στον χώρο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών. Βέβαια, Σωματείο που κάλυπτε την ανάγκη οργάνωσης και διεκδίκησης των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους υπήρχε, με συγκεκριμένη δράση και δραστηριότητες, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία του νέου Σωματείου, σε συνεργασία με εργοδότες της πόλης, οι οποίοι χρησιμοποίησαν κάθε τρόπο για να στηθεί το σωματείο, είτε με ψέματα (έλεγαν σε εργαζόμενους να πάνε να υπογράψουν για να μην απολυθεί μια εργαζόμενη), είτε με πιέσεις μέχρι τελευταία στιγμή στους εργαζομένους τους για να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Επομένως, η δημιουργία του συγκεκριμένου σωματείου δεν έχει στόχο την καλύτερη οργάνωση των εργαζομένων, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους ειδικά σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει ή ετοιμάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση του ωραρίου, κατάργηση της Κυριακής αργίας, ομαδικές απολύσεις, επικράτηση της ατομικής σύμβασης εργασίας στις επιχειρήσεις.

Στόχος τους, λοιπόν, είναι, να βάλλουν πλάτες για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει και έχει προμηνύσει ότι θα φέρει η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ε.Ε., για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων και των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος πάντα των εργαζομένων, καθώς επίσης και η παραγωγή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία. Έτσι, για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν τα κουσούρια του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ- ΠΑΣΚΕ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, και βλέπουμε τον νέο κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό να φτιάχνεται και να παίρνει τη θέση του παλιού.

Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο που είτε παρασύρθηκαν γιατί τους είπαν ψέματα, είτε ύστερα από τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκαν από την εργοδοσία πήγαν και ψήφισαν, να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συναινέσουν στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, και η απάντηση στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό που στήνεται αυτή τη στιγμή, να είναι η μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη, η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής».