Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης, καταγγέλλει όσους χωρίς να υπόκεινται σε θεσμικές επαγγελματικές και φορολογικές υποχρεώσεις, παρεισφρύουν στον χώρο και παρέχουν ουσιαστικά παράνομα υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαφυγόντα κέρδη για τα μέλη του αλλά και για το κράτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι Επαγγελματίες φωτογράφοι θέλοντας να προστατεύσουν την εργασία τους που με κόπο και αγώνα διατηρούν, ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό οτι δεν θα ανεχθούν άλλο την ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ που τα τελευταία χρόνια συνεχώς τους τρώει το ψωμί.

Οποιοσδήποτε δεν αποδίδει φόρο είναι παράνομος. Η οικονομική κρίση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έδωσε έδαφος σε πολλούς να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτή. Δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να είσαι παράνομος παρά νόμιμος.

Προστατεύουμε τις δουλειές μας, τα καταστήματά μας, τις οικογένειές μας! Βοηθήστε μας στον αγώνα μας κατά της πειρατείας και αναλογιστείτε το κόστος που επιφέρει μια παράνομη επιλογή!

Ευχαριστούμε για την κατανόηση όλων σας και ελπίζουμε πάντα στην υποστήριξή σας όπως άλλωστε κάνετε τόσα χρόνια, και θα θέλαμε όλοι να συνεχίσετε…”.