Τα 10 σχολεία όπου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στον θεσμό των «σχολικών γευμάτων» θα ενταχθούν για πρώτη φορά, από τη σχολική χρονιά 2017-2018, δημοτικά σχολεία του νομού Ροδόπης και ειδικότερα του Δήμου Κομοτηνής. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και όπως έχει προαναγγείλει η Αναπληρώτρια Υπουργός, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, κ. Θεανώ Φωτίου, από τον Οκτώβριο θα περιλαμβάνει την παροχή 130.000 σχολικών γευμάτων σε ισάριθμους μαθητές δημοτικών σχολείων όλης της χώρας, ενώ το 2019 θα επεκταθεί στις 500.000, καλύπτοντας το ήμισυ του μαθητικού πληθυσμού των δημοτικών και των γυμνασίων.

Στο νομό Ροδόπης, το μοναδικό σχολείο στο οποίο εφαρμόζεται ο θεσμός των σχολικών γευμάτων, με πρωτοβουλία όμως όχι της πολιτείας αλλά του Ιδρύματος Νιάρχου, είναι το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Από τον προσεχή Οκτώβριο, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δωρεάν σχολικά γεύματα θα χορηγούνται και σε 1.500 ακόμη μαθητές, που φοιτούν σε 10 δημοτικά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα σχολεία στα οποία θα τρέξει το πρόγραμμα είναι: το 6ο, το 7ο, το 8ο, το 9ο, το 11ο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Ροδίτη, το 2ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο, το Μειονοτικό Σχολείο Μάστανλη και το 4ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο (Ήφαιστος).