Κομοτηνή: Σχεδόν 200 υιοθεσίες αδέσποτων σε 14 μήνες!

Ενώ κάποιοι ασυνείδητοι εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους, υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που επιλέγουν να υιοθετούν τους τετράποδους φίλους τους από το Δημοτικό Κυνοκομείο
12φ
  • ρεπορτάζ: Γ.Π.

Την ώρα που ασυνείδητοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων εγκαταλείπουν τα άμοιρα ζώα, με συνέπεια να οξύνεται και το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων, ευτυχώς υπάρχουν και οι ευαισθητοποιημένοι, πραγματικά φιλόζωοι συμπολίτες μας, οι οποίοι επιλέγουν να υιοθετούν τους τετράποδους φίλους τους από το Δημοτικό Κυνοκομείο.

Κομοτηνή: Σχεδόν 200 υιοθεσίες αδέσποτων σε 14 μήνες!
Από την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Τα στοιχεία σχετικά με τις υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών, που έγιναν στην Κομοτηνή κατά τη διάρκεια του 2017 και το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους, χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των υιοθεσιών για το 14μηνο είναι 195, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Γιάννη Μουρτίδη. Ειδικότερα, οι 173 υιοθεσίες ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2017, ενώ άλλες 22 έγιναν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ των 173 του προηγούμενου έτους, οι 70 με 80 υιοθεσίες έγιναν από φιλοζωικό σωματείο που δραστηριοποιείται στη Γερμανία.

«Οι υιοθεσίες είναι σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητικές, αλλά δε σημαίνει ότι σταματάμε εδώ», σχολίασε με αφορμή τα παραπάνω ο κ. Μουρτίδης. Επισήμανε δε ότι για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιούνται ενημερώσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Κυνοκομείου διατηρούν επικοινωνία με τους πολίτες που έχουν προβεί σε υιοθεσίες ζώων, ώστε να ενημερώνονται για όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μετά από την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood