Σκόπευε να τα πουλήσει, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια

Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων σχηματίστηκε σε βάρος ενός 48χρονου Κομοτηναίου, ιδιοκτήτη καταστήματος, που ετοιμαζόταν να διαθέσει προς πώληση βεγγαλικά και καπνογόνα. Ο 48χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας στο κατάστημά του. Κατά τον έλεγχο οι αστυνομικοί εντόπισαν 11 βεγγαλικά και 4 καπνογόνα, τα οποία ο 48χρονος κατείχε με σκοπό την πώληση χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.

Τα παραπάνω είδη πυροτεχνίας κατασχέθηκαν, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σύλληψη 51χρονου για το ίδιο αδίκημα στην Καβάλα

azwwΕξάλλου, την ίδια ημέρα, στην πόλη της Καβάλας, συνελήφθη για το ίδιο αδίκημα και ένας 51χρονος άνδρας, επίσης ιδιοκτήτης καταστήματος. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν τον 51χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο κατάστημά του, τον εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση 850 παιδικά αθύρματα, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.

Τα παραπάνω παιδικά αθύρματα κατασχέθηκαν και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.