«Η εκπαίδευση της μειονότητας (sic) και το σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων στο περιβάλλον συνύπαρξης πλειονότητας και μειονότητας στη Θράκη», είναι το θέμα που θα (δια)πραγματευτούν οι συμμετέχοντες σε συνέδριο που θα διοργανώσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην Κομοτηνή το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Chris & Eve (από τις 14:00 ως τις 20:00 την πρώτη μέρα, και από τις 09:00 ως τις 16:00 τη δεύτερη μέρα).

Αναμένεται να λάβουν μέρος:

  • Οι πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων δασκάλων, καθώς και οι αιρετοί των ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
  • Εκπαιδευτικοί από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
  • Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
  • Εκπρόσωποι από κάθε σύλλογο δασκάλων της χώρας.

Την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί της τάξης, του βουνού και της πόλης, οι μειονοτικοί εκπαιδευτικοί που αποκλείονται από τα μειονοτικά σχολεία λόγω θρησκεύματος (!), οι δάσκαλοι που αρνούμαστε την ύπαρξη διακρίσεων, τα κλειστά σχολεία και αυτά που πρέπει να ιδρυθούν, τα αναλυτικά προγράμματα που αγωνιούν να γεννηθούν, η εκπαίδευση των όλων των ίσων και των διαφορετικών, κάθε μορφωτική ανάγκη και δικαίωμα”.