Από την κεντρική πλατεία ως την Παλιά Καπναποθήκη, το απόγευμα της Παρασκευής

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο Δήμος Κομοτηνής, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της υποστήριξης των γυναικών, λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων, όπου παρέχεται ασφαλή διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, οι οποίοι έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική.

Επιπλέον, ο Ξενώνας διεύρυνε τις υπηρεσίες του και δέχεται γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις, όπως γυναίκες άνεργες, μονογονείς, ΑμεΑ, με στόχο την ενδυνάμωση και την επανένταξή τους στην κοινωνία. Ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει 94 άτομα, γυναίκες και παιδιά.

Ενόψει, της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Ξενώνας του Δήμου Κομοτηνής διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν τη βία κατά των γυναικών.

Για την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση πολιτών στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, για να ακολουθήσει μια συμβολική πορεία έως την Παλιά Καπναποθήκη.

Στον χώρο της Καπναποθήκης, στις 5.30 μ.μ., θα διεξαχθεί Σεμινάριο Αυτοάμυνας με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Κεχαγιά, διδάσκοντα καθηγητή του μαθήματος αυτοάμυνας TaeKwonDo στο τμήμα ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Θα ακολουθήσουν θεατρικό δρώμενο των εθελοντών/εθελοντριών του Europe Direct Κομοτηνής, έκθεση φωτογραφίας επίσης από εθελοντές του Europe Direct, και αυλλογή υπογραφών για την καμπάνια «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΠΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ» από την ΧΕΝ Κομοτηνής.

Για το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 10 το πρωί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει

  • Street Action εθελοντών/εθελοντριών Europe Direct Κομοτηνής
  • Διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση από τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής
  • Συλλογή υπογραφών για την καμπάνια «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΠΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ» από τη ΧΕΝ Κομοτηνής

Την ίδια ημέρα, στις 7 το απόγευμα, το προσωπικό του Ξενώνα θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση-ομιλία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Αλεξανδρούπολης, με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών – Η λέξη που δε λες».