Τρεις ημεδαποί, ηλικίας 55, 54 και 40 ετών, συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης και την πόλη της Κομοτηνής από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες,  σχετικά με φυτεία σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής, εντοπίστηκε ο 40χρονος να προσεγγίζει κτήμα που διατηρεί στη συγκεκριμένη αγροτική τοποθεσία, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στο κτήμα και σε παρακείμενο χώρο, εντοπίστηκε φυτεία αποτελούμενη συνολικά από δέκα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,80 έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους, 20,2 γραμμαρίων, και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης (σιδερένια υποστυλώματα δενδρυλλίων, πλαστικά δοχεία νερού, ποτιστήρι, γλαστράκια, κενές νάιλον συσκευασίες, κ.ά.). Ακόμη, στην κατοχή του 40χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,9 γραμμαρίων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 55χρονο να κατευθύνεται στην ίδια φυτεία, όπου και τον συνέλαβαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο 54χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη της Κομοτηνής.

Σε έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στην οικία του 55χρονου στην Κομοτηνή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2.020 γραμμαρίων, και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, από τη συνέχεια των ερευνών στις οικίες του 40χρονου και του 54χρονου στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά δύο γυάλινα δοχεία με καπνό, συνολικού βάρους 699 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, και 225 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος ΧΑΝΑΧ.