Κομοτηνή: Στο πλευρό των παιδαγωγών των δημοτικών παιδικών σταθμών η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Κομοτηνή: Στο πλευρό των παιδαγωγών των δημοτικών παιδικών σταθμών η "Λαϊκή Συσπείρωση".
-Λαϊκή-Συσπείρωση-Κομοτηνής-520x245

Κομοτηνή: Στο πλευρό των παιδαγωγών των δημοτικών παιδικών σταθμών η "Λαϊκή Συσπείρωση"Τη στήριξή της στο προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών Κομοτηνής και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί ενόψει της νομοθετικής διάταξης περί υποχρεωτικού νηπιαγωγείου από τα τέσσερα έτη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Δήμου Κομοτηνής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής στην απεργία της Δευτέρας 26/2/18.

Η προσχολική αγωγή που αφορά παιδιά ηλικίας από 4-6 ετών, αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού και στη μορφωτική διαδικασία. Για να επιτελέσει όμως τον σκοπό της ολοκληρωμένα, υπάρχουν αναγκαίες προϋποθέσεις, όπως απαραίτητες δομές, προσλήψεις προσωπικού, πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για χρηματοδότηση των δομών προσχολικής αγωγής, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν  εξασφαλίζει, αλλά αντίθετα στην πραγματικότητα υπονομεύει ένα πάγιο αίτημα να αναλάβει το κράτος υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών, ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.

Είμαστε αντίθετοι στην άποψη που υποστηρίζεται από την ΚΕΔΕ, δηλαδή ο γονιός να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει δομή και να μην είναι υποχρεωμένο το κράτος να τις παρέχει.

Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, και αυτών που εργάζονται με συμβάσεις χρηματοδότησης από ίδιους πόρους, και αυτών με συμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
  • Κατάργηση των τροφείων.
  • Κατάργηση της διαδικασίας των voucher και δικαίωμα άμεσης πρόσβασης όλων των παιδιών στις δομές προσχολικής αγωγής.
  • Ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας και των νέων ζευγαριών, με την ίδρυση νέων σταθμών με δημόσιο χαρακτήρα και μόνιμο προσωπικό.
  • Αναβάθμιση των σπουδών».
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood