Η πρώτη δικαστική περιπέτεια για το αγροτικό μπλόκο στη Νυμφαία.

Αίσια ήταν η κατάληξη της δικαστικής περιπέτειας 35 αγροτών από τον νομό Ροδόπης, οι οποίοι διώκονταν για τη συμμετοχή τους στα αγροτικά μπλόκα της περιόδου Δεκεμβρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για την πρώτη εκ των δύο δικαστικών μαχών που καλούνται να δώσουν οι αγρότες της Ροδόπης με αφορμή τις κινητοποιήσεις τους κατά την επίμαχη περίοδο. Οι 35 αγρότες, εκπροσωπούμενοι από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης Γιώργο Κυμπαρίδη, προσήλθαν σήμερα το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής προκειμένου να δικαστούν για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Ωστόσο η υπόθεση δεν συζητήθηκε στο ακροατήριο, καθ’ ότι εμπίπτει στο νομοθετικό καθεστώς βάσει του οποίου τίθενται στο αρχείο οι δικαστικές περιπτώσεις που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως δύο χρόνια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η δικαστική περιπέτεια των 35 αγροτών, ξεκίνησε, όχι από αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέα, αλλά από τις μηνύσεις που υπέβαλαν δύο πολίτες εναντίον τους. Για την ακρίβεια, μηνύσεις για παρακώλυση συγκοινωνιών είχαν υποβάλει ένας επιχειρηματίας και μία νεαρή γυναίκα τον Ιανουάριο του 2016, με αφορμή το αγροτικό μπλόκο στον ελληνοβουλγαρικό άξονα της Νυμφαίας.

Όπως προαναφέρθηκε, η ανωτέρω δικαστική περιπέτεια δεν είναι η μοναδική για τους αγρότες του νομού Ροδόπης μετά από τις τότε κινητοποιήσεις τους. Το επόμενο διάστημα θα κληθούν να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου περί τους εκατό αυτή τη φορά αγρότες, για να δικαστούν για το ίδιο αδίκημα, μετά από αυτεπάγγελτες διώξεις που τους είχαν ασκηθεί.

*φωτό: Σάκης Αντωνίου.