Την Παρασκευή, στο Αμφιθέατρο 5 της Νομικής Σχολής

Το τμήμα Κομοτηνής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών (ELSA) διοργανώνει, για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο, σεμινάριο με θέμα «Νομική προστασία των δικαιωμάτων των ζώων».

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 4 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο 5 της Νομικής Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη.

Ιδιαίτερη τιμή συνιστά η παρουσία της Μεταξίας Κουσκουνά, Επίκουρης Καθηγήτριας του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Στυλιανού- Ιωάννη Κουτνατζή, Λέκτορας στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του τμήματος Νομικής ΔΠΘ, καθώς και η συνεργασία της ELSA με τις προέδρους του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, Μαρίας Γανωτή, και της Περιβαλλοντικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Ειρήνης Μολφέση.

Κύριος άξονας της εκδήλωσης θα αποτελέσει η προσέγγιση της εν λόγω θεματικής από πλευρά Ενωσιακού δικαίου, καθώς και από την σκοπιά της ελληνικής εσωτερικής έννομης τάξης. Παράλληλα, θα ακολουθήσει ενδελεχής ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις και το έργο της ΑΝΙΜΑ και της ΠΦΟ, μέσω της προβολής βιντεοσκοπημένου υλικού παρουσίασης εισηγήσεως.

Συγκεκριμένα, οι θεματικές ενότητες οι οποίες θα διερευνηθούν είναι οι εξής:

  • Η προστασία των ζώων στην Ενωσιακή έννομη τάξη
  • Η Συνταγματική προστασία των ζώων
  • Έννομη προστασία και παραβιάσεις δικαιωμάτων άγριας πανίδας και ζώων συντροφιάς – Έργο Οργανισμών – Εκστρατείες Πρόληψης

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό!