Ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Περπατώ» Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και την Κίνηση Πολιτών “ΠΛΑΤΕΙΑ”, και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής (Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.), διοργανώνουν τη μεγάλη Δράση “Wheeling2help vol.2”, στις 11 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία!

Ανάλογες εκδηλώσεις – γιορτές του αθλητισμού και του εθελοντισμού, θα πραγματοποιηθούν από 7/9 ως 9/10, σε είκοσι πόλεις της Ελλάδος, όπου Μ.Κ.Ο., τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα οργανώσουν δράσεις σχετικά με την αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση, τη δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους.

Η Κομοτηνή, λοιπόν, έχει επιλεγεί να είναι μία από τις 20 αυτές πόλεις γι΄ αυτό και απευθύνεται κάλεσμα ενόψει του ιερού αυτού σκοπού, καθώς χρειάζονται…ΟΛΟΙ! Έτσι, την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (Σαμοθράκης 12, πλατεία ΧΕΝ), διοργανώνεται η πρώτη συντονιστική συγκέντρωση όσων ενδιαφέρονται να συμπράξουν, για να γνωριστούν καλύτερα, να ανταλλάξουν απόψεις, και να καταθέσουν προτάσεις για δρώμενα και δραστηριότητες, όπως π.χ. street volley, mini tennis, πολεμικές τέχνες, zumba, ζωγραφική, χειροτεχνίες, δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί χώρων/παραλιών, ζωντανή μουσική, αιμοδοσία, θεατρικά, αθλήματα παρολυμπιάδας, βιωματικές δράσεις με αναπηρία σε αμαξίδια, workshop για το πως φτιάχνουμε ράμπες, και πολλές ακόμη!

Στο πλαίσιο της δράσης, στις 7 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, μέρα που ξεκινά η Παρολυμπιάδα, εθελοντές θα ποδηλατίσουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο, μια απόσταση 1.700 χιλιομέτρων, με σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ για να αγοραστούν 100 αμαξίδια για παιδιά με αναπηρία, τα οποία θα δωριστούν σε πόλεις της Ελλάδας. Στην αντίστοιχη περσινή δράση, εθελοντές είχαν ποδηλατίσει 2.500 χιλιόμετρα από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, σε 35 μέρες, περνώντας από οκτώ χώρες και συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της «Φλόγας»!