Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της φετινής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, έχει ως εξής:

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

 

  • Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

 

  • Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης, με απόδοση τιμών, στις 28 Οκτωβρίου.

 

  • Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου:

08:00 Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ.

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης χοροστατούντος του μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμονα / κατάθεση στεφάνων.

 

  • Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου:

08:00   Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές  του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε οδούς της πόλης παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμονα / εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

11:00   Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμονα στο Ηρώο της πόλης / κατάθεση στεφάνων / ενός λεπτού σιγή.

12:00 Παρέλαση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, της μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας, και Εθνοφυλάκων.

17:00   Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης.