Ενόψει του εορτασμού της Επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, στις 24 και 25 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 24 Μαρτίου

08:00 Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες Υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ.

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου της πόλης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα / Κατάθεση στεφάνων από σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς.

Σάββατο  25 Μαρτίου

08:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές  του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ  ΤΘΤ θα περιέλθουν σε οδούς της πόλης παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος / Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου της πόλης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος / Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, καθώς και εκπροσώπων εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, ενώσεων αποστράτων και της Εθνικής Αντίστασης, όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό Ροδόπης, Συλλόγων, Σωματείων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών, Συνδέσμων, κ.ά. / Τήρηση ενός λεπτού σιγής / Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

11:45 Παρέλαση επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας και των οδών Ορφέως και Βενιζέλου, Πολιτιστικών Οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας κ.λπ.

Επίσης:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.