– Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το πρόγραμμα εορτασμού της 96ης επετείου της ενσωμάτωσης της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό, για αύριο 13 και μεθαύριο 14 του μηνός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έχει ως εξής:

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

– 10:50 Επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας στο Ηρώο από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, παρουσία Αρχών και με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

– 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος – Κατάθεση στεφάνων.

– 18:30 Επίσημη υποστολή της Ιστορικής Σημαίας στο Ηρώο από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, με τη συμμετοχή της Μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

– 19:00 Υποδοχή στο Δημαρχείο Κομοτηνής της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας από την Ιερά Μονή Φανερωμένης Βαθυρρύακος, με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, και λιτάνευση μετά ιεράς πομπής δια των οδών Ορφέως και Βενιζέλου, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός, με τη συμμετοχή Ιεραρχών, Ιερού Κλήρου, Στρατιωτικών Τμημάτων, Οργανώσεων, Φοιτητικής – Μαθητικής Νεολαίας, Συλλόγων, Σωματείων και Λαού.

eleutheria_2016_new-page-018 - ΑντίγραφοΣάββατο 14 Μαΐου 2016

– Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.

– Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα συλλειτουργήσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, Ιερισσού,  Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, και  Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

– 10:00 (πέρας προσέλευσης 09: 50) Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη ΠαυλόπουλουΜετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη.

– 10:30 (πέρας προσέλευσης 10:20) Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος – Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο – Ενός λεπτού σιγή – Τιμές θα αποδώσει τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

– 11:00 Παρέλαση Πολιτιστικών Οργανώσεων, Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, Ενόπλων Δυνάμεων και Ελληνικής Αστυνομίας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

– 20:10 Υποστολή της Ιστορικής Σημαίας της πόλης στο Ηρώο.