Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, δάσκαλοι και γονείς αποφάσισαν να κάνουν ένα πρωτότυπο δώρο Χριστουγέννων στα παιδιά.

«Ένα δώρο που πιστεύουμε πως θα τους χαροποιήσει και θα τους αλλάξει τη διάθεση – σημαντικό στην εποχή κρίσης που ζούμε», όπως λένε.

Έτσι, αφού πρώτα έβαψαν ολόκληρο τον ισόγειο χώρο του αμφιθεάτρου και των διαδρόμων με λευκό χρώμα (που χορήγησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής και προς τις οποίες εκφράζονται ευχαριστίες), ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θεόδωρος Νικολαΐδης είχε την πρωτότυπη ιδέα να απεικονίσει στις επιφάνειες την ιστορία του κόσμου ζωγραφίζοντας χαριτωμένα καρτούν!

Συνδημιουργοί στην όμορφη πρωτοβουλία-δραστηριότητα, μια ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος συνεισέφερε επίσης αγοράζοντας όλα τα υπόλοιπα πλαστικά χρώματα, πινέλα και διάφορα άλλα σύνεργα που χρειάστηκαν ώστε να γίνει η ιδέα πραγματικότητα.

Το έργο τελειώνει σήμερα, και αύριο Δευτέρα αναμένεται να «σκάσουν» τα πρώτα χαμόγελα … αυτά των μαθητών και μαθητριών του σχολείου!

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους, λοιπόν, καλές γιορτές να έχουν δάσκαλοι, μαθητές και γονείς!