– Όλα έτοιμα για το 24ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ.

– Την Παρασκευή 20/5, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Γιώργος Παπαδριέλης», η επίσημη τελετή έναρξης της μακροβιότερης διοργάνωσης της επιστήμης του αθλητισμού στην Ελλάδα.

poster_greek-page-001Για 24η συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, από τις 20 ως τις 22 Μαΐου, το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), με τη συμμετοχή συνέδρων από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Νορβηγία και Ρουμανία.

Η ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ συνεχίζει δυναμικά και με προσήλωση στον στόχο που έβαλε πριν από 23 χρόνια, και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να ταξιδέψουν στη Θράκη αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, για να λάβουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου οι οποίες περιλαμβάνουν οκτώ στρογγυλές τράπεζες, έξι σεμινάρια και παρουσίαση 250 ανακοινώσεων ερευνητικών μελετών και εργασιών πρακτικού ενδιαφέροντος, που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων της αθλητικής επιστήμης.

Από φέτος το Συνέδριο γίνεται θεματικό, με κεντρική θεματολογία «Παιδιά και νέοι στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό», και κεντρικό ομιλητή την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 18:15, τον Καθηγητή Craig Williams από το Πανεπιστήμιο του Exeter, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ευρωστία, Μεταβολισμός και Προπόνηση Παιδιών και Εφήβων». Δύο στρογγυλές τράπεζες – «δορυφόροι» του κεντρικού θέματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 του μηνός: Η μία στις 12 το μεσημέρι σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προπονητικής και θέμα «Προπόνηση δύναμης και αντοχής στα παιδιά και τους εφήβους», και η έτερη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης, και θέμα «Παιδιά και έφηβοι στον αθλητισμό».

Από τους βασικούς στόχους της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη νέων επιστημόνων και η ενίσχυση της «σύγχρονης έρευνας αιχμής», και για τον σκοπό αυτό θα απονεμηθεί για πρώτη φορά το «Βραβείο Νέων Ερευνητών» που καθιερώνεται από φέτος με τον διαγωνισμό της «επιστημονικής αριστείας» για νέους επιστήμονες κάτω των 45 ετών. Οι δέκα εξ αυτών, τις εργασίες των οποίων   θα επιλέξει η συσταθείσα «επιτροπή αριστείας», θα λάβουν χρηματικό βραβείο.

«Το συνέδριό μας συνεχίζει να φιλοξενεί όλον αυτόν τον κόσμο, που θεωρεί πλέον ανάγκη του να βρεθεί στη Ροδόπη για τρεις μέρες, και κοιτάζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, επενδύει σε μια επιτυχημένη συνεδριακή παράδοση με στόχο πάντα την αναβάθμιση και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης μέσω της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συνέδρων», σημειώνεται από τους διοργανωτές, οι οποίοι ακόμη τονίζουν πως «η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, παραμένει ένας σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος».

Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων, και φέτος, το Σάββατο 21/5, από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους, ενώ την όλη διοργάνωση θα καλύψουν εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής.

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.icpes.gr/pics/FINAL-PROGRAM.pdf