Εκδήλωση με θέμα τους πολύτιμους σπόρους, κατά την οποία θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ του δικτύου Seed Savers από την Αυστραλία “Οι σπόροι μας”, διοργανώνει η Ομάδα του Πελίτι Κομοτηνής, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Λύκειο).

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει διάλογος, και εν συνεχεία θα μοιραστούν δωρεάν σπόροι από ντόπιες ποικιλίες, όπως πεπόνι Δουκάτου, καλαμπόκι Θρυλορίου, ντομάτα Σερρών, ντομάτα καρδιά βοδιού, ντομάτα για σάλτσα, ντοματίνι δάκρυ (για σαλάτα και σάλτσα), ντοματίνι καφέ, ντοματάκι μαύρο, στενοκούκι Ιθάκης, ρόκα, μαρούλι, καρπούζι Λήμνου, καρπούζι χοντρόφλουδο μεγάλο, πεπόνι Λήμνου, καλέντουλα, ρεσινολαδιά (λουλούδι που διώχνει τον κρεμμυδοφάγο & το δορυφόρο).

Επίσης, θα υπάρχουν σπιτικά κεράσματα, και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με γκάιντα και χορό.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει ένα κέρασμα (πίτα, μαγειρευτό, σαλάτα, γλυκό) για το κοινό τραπέζι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην εκδήλωση θα γίνει και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες στο στρατόπεδο Παρανεστίου. Είδη που θα συλλεχθούν: ανδρικά ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες, παπούτσια (μεσαία & μεγάλα νούμερα), παντόφλες (όλα για άντρες), όπως επίσης επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, ηλεκτρικό μάτι, γκαζάκια για καφέ, βραστήρες.

Πληροφορίες: Δομπάζης Νίκος, συντονιστής Πελίτι Κομοτηνής, 6907 337101.