Η κουλτούρα του βιασμού, το νομικό πλαίσιο και ο ρόλος των ΜΜΕ

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τον βιασμό, την οποία διοργανώνουν τα φοιτητικά σχήματα ΡΗΓΜΑ-ΕΑΑΚ και Παρανομία ΕΑΑΚ, θα λάβει χώρα την προσεχή Παρασκευή, 19 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στην Παλιά Νομική Κομοτηνής. Η εκδήλωση τιτλοφορείται «Προσεγγίσεις για τον βιασμό» και οι επιμέρους θεματικές της θα αφορούν στην κουλτούρα του βιασμού, στο νομικό πλαίσιο και στον ρόλο των ΜΜΕ.

Κομοτηνή: «Προσεγγίσεις για τον βιασμό», σε εκδήλωση - συζήτηση την ΠαρασκευήΣτο μήνυμά τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Βιασμός 22χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη. «Πα-Τέρας» στην Κρήτη βίαζε τη 14χρονη κόρη του. Αθώωση βιαστών φοιτήτριας από την Ξάνθη. Απόπειρα βιασμού στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής…
Ο βιασμός, όποτε κι αν «εισ-βάλλει» στο δημόσιο λόγο, έρχεται για να μας «ρίξει από τα σύννεφα», να βρει την εξήγησή του σε εύκολα σχήματα όπως «ήταν διεστραμμένος», «μεμονωμένη περίπτωση» ή ακόμα και στην ενοχοποίηση του ίδιου του θύματος, παραβλέποντας πως η αιτία είναι η ίδια η συγκρότηση των σεξουαλικών ρόλων και σχέσεων που κυριαρχούν και αναπαράγονται γύρω μας.
Στη συζήτηση αυτή θα προσπαθήσουμε, μαζί με γυναίκες που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό το θέμα, να ξεφύγουμε από τα κυρίαρχα κλισέ και να ψηλαφίσουμε πτυχές του ζητήματος».