“Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος”.

Με αυτά τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου, απευθύνει την πρόσκλησή της η τοπική επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ ενόψει της προβολής του ντομιμαντέρ που διοργανώνει για τα εκατό χρόνια του ΚΚΕ, με τίτλο “Με τον Λαό για τον Σοσιαλισμό”.

 

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κύτταρο (τέως κινηματοθέατρο ΡΕΞ).

“Το ΚΚΕ ιδρύθηκε το 1918 ως ώριμος καρπός της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, κάτω και από την επίδραση της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία. Είναι το συνειδητό, οργανωμένο, πρωτοπόρο τμήμα της εργατικής τάξης, που έχει στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μέρα που στον Πειραιά ιδρύθηκε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (μετέπειτα ΚΚΕ). Με το βλέμμα στραμμένο στον αιώνα που διανύουμε ως αιώνα νέων επαναστάσεων, ακουμπάμε στην εκατόχρονη πορεία μας για να αναδείξουμε την εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό, την αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητά του. Επιμένουμε στον στόχο να πετύχουμε ένα άλμα στην κομματική οικοδόμηση και στην ιδεολογική και πολιτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην εργατική τάξη”, τονίζεται μεταξύ άλλων από τα στελέχη του ΚΚΕ.

  • (αρχική φωτό: 1ο ιδρυτικό συνέδριο Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚΕ, μετέπειτα ΚΚΕ).