Τρεις ημεδαποί, ηλικίας 31, 22 και 17 ετών, συνελήφθησαν στην Κομοτηνή από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι από τις 31-12-2015 έως και χθες 13-3-2016, ο 17χρονος, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τον 22χρονο, διέρρηξε στην πόλη της Κομοτηνής τρία καταστήματα και δύο σχολεία, αφαιρώντας, μεταξύ άλλων:

– τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές.

– τρεις τηλεοράσεις.

– δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

– έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν ο 22χρονος και ο 31χρονος να μεταφέρουν με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του δεύτερου, τις τρεις τηλεοράσεις, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στα σπίτια του 17χρονου και του 22χρονου, βρέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις ηλεκτρονικές συσκευές, που επίσης κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκε, δε, ακόμη, το προαναφερθέν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ ο 17χρονος από τις 15-10-2015 έχει διαφύγει από το Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.