Αισθητά λιγότεροι οι θεατές που παρακολούθησαν τη χθεσινή παρέλαση

Το γεγονός ότι «έπεσε» Κυριακή η φετινή επέτειος των Ελευθερίων, από ό,τι φάνηκε μόνο θετικά δε λειτούργησε ως προς την προσέλευση του κόσμου στην καθιερωμένη παρέλαση. Δίχως αμφιβολία, η εικόνα που παρουσίαζαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης η Λ.Δημοκρατίας και η οδός Ορφέως, απείχε κατά πολύ από τις αντίστοιχες παλαιότερες εικόνες, είτε επρόκειτο για τον εορτασμό των εθνικών μας εορτών, είτε για την κορύφωση των Ελευθερίων προηγούμενων ετών.

Στον αντίποδα, με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, πολυάριθμοι Κομοτηναίοι και πλειάδα φυσικά φοιτητών είχαν κατακλύσει από νωρίς τις καφετέριες της κεντρικής πλατείας και του πεζόδρομου της Βενιζέλου. Ένα ικανό ποσοστό των θαμώνων έμεινε «ασυγκίνητο» από την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων, που είναι η παρέλαση, και παρέμεινε πιστό, καθ’ όλη τη διάρκειά της, στην αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια του καφέ.

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, αρνητική εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός – που, για να είμαστε δίκαιοι, παρατηρείται σε κάθε παρέλαση – ότι πολλοί γονείς μαθητών ή φίλοι και συγγενείς ατόμων που παρέλασαν, έσπευδαν να αποχωρήσουν αμέσως μόλις ολοκλήρωναν την παρέλαση τη διαδρομή οι δικοί τους άνθρωποι.