Σε “μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης”, καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, με σκοπό την παρέμβαση στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στο πλαίσιο της διεκδίκησης του υπολογισμού των λειτουργικών κενών και των υπεραριθμιών, “βάσει των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης για την κάλυψη κάθε εκπαιδευτικού έργου”.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 2/8/2017 έγινε φανερό πως ο υπολογισμός των λειτουργικών κενών και υπεραριθμιών για το ενιαίο ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους Φίλη, όπως έχουν ενσωματωθεί στο νέο Π.Δ. 79/2017, ενώ ακόμα δυσμενέστεροι όροι θα ισχύσουν για τα ολιγοθέσια μειονοτικά ολοήμερα.

Αυτή η μέθοδος υπολογισμού έχει καταγγελθεί από τον Σύλλογό μας και από την 85η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ ήδη από την περσινή χρονιά, καθώς οδηγεί σε απώλειες δεκάδων θέσεων εργασίας στο ΠΥΣΠΕ Ροδόπης και αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Το ΔΣ του Συλλόγου αποφασίζει:

  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση, και παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, την Τρίτη 8/8 και ώρα  09:00 στο κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης,  διεκδικώντας τον υπολογισμό λειτουργικών κενών και υπεραριθμιών βάσει των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης για την κάλυψη κάθε εκπαιδευτικού έργου.

Καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τα δύο διορισμένα από τη Διοίκηση μέλη του ΠΥΣΠΕ (που όλοι τους άλλωστε είναι μέλη του συλλόγου μας), να ταχθούν με την πλευρά των εκπαιδευτικών και όχι με την πλευρά των σχεδιασμών Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΟΟΣΑ για την περικοπή θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών”.