Η περιπέτεια του 49χρονου ας γίνει αφορμή να αποβάλουμε τις κακές συνήθειες κατά την οδήγηση.

Μια κακή συνήθεια που έχουν αρκετοί οδηγοί, είναι ότι όταν σταματούν ή σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους, ανοίγουν γρήγορα την πόρτα δίχως να προβούν στον παραμικρό έλεγχο για το ποιος μπορεί να ακολουθεί.

Αυτή ακριβώς η ενέργεια είχε ως συνέπεια ένας 49χρονος άνδρας, αναβάτης δικύκλου, να καταλήξει στο Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική κάκωση το πρωί της Δευτέρας.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί, στο κέντρο της Κομοτηνής, μπροστά από το καφενείο «Καμενίδης». Τη στιγμή που ο άτυχος δικυκλιστής κινούταν επί της οδού Ορφέως με κατεύθυνση προς τη Νομαρχία, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας BMW πάρκαρε στα δεξιά του δρόμου. Ο οδηγός του οχήματος φέρεται να άνοιξε ξαφνικά την πόρτα αιφνιδιάζοντας έτσι τον 49χρονο που ακολουθούσε με το δίκυκλο. Ο τελευταίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει, και το δίκυκλό του προσέκρουσε στην ανοιχτή πόρτα του Ι.Χ. και ανετράπη. Κατά την πτώση ο 49χρονος, ο οποίος δε φορούσε κράνος, τραυματίστηκε στο κεφάλι και αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία. Το θετικό πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, είναι ότι ο άτυχος άνδρας βρίσκεται εκτός κινδύνου ζωής.

Εμείς να του ευχηθούμε καλή ανάρρωση και ας γίνει η περιπέτειά του μια καλή αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας το μέγεθος των κινδύνων που προκαλεί η παραμικρή απροσεξία ή απερισκεψία μας στο δρόμο.