Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσει στην Κομοτηνή η παρέλαση των συλλόγων, των μαθητών και των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα προηγηθούν στις 10.30 π.μ. η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στις 11 π.μ. η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην κορύφωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα είναι ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Γιώργος Φλωρεντής.

Ο κ. Φλωρεντής γεννήθηκε  στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1963. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Σχολείο της Αλεξάνδρειας. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Αλεξάνδρειας.

Από το 1989 μέχρι και σήμερα έχει υπηρετήσει σε διαφορετικές θέσεις στα Υπουργεία Προεδρίας της Κυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, στην Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Από το Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο 2016 Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής.

Στον Σεπτέμβριο 2017 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Έχει διατελέσει μέλος και Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Αλεξάνδρειας, μέλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξάνδρειας, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και είναι σήμερα Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας.

Συνεργάστηκε με το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) από το 1995 μέχρι 2012.

Είναι επίσης Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς – ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου και το Σταυρό Αγίου Μάρκου Α’ Τάξεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Έχει δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και την Ανδριανή.