Κομοτηνή: Ο “γητευτής” των … αδέσποτων

Πως ένας μεγαλόσωμος "επιθετικός" σκύλος, βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του.
Φωτό: inkomotini.news

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η περισυλλογή αδέσποτων από την πόλη και τους οικισμούς της Κομοτηνής, τα οποία κατόπιν φιλοξενούνται στο δημοτικό κυνοκομείο όπου περιθάλπονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται, ενώ υποβάλλονται και σε τσιπάρισμα και αποπαρασιτισμό.

Εν συνεχεία παραχωρούνται προς υιοθεσία, και μόνο εκείνα που εκδηλώνουν μη διαχειρίσιμη επιθετικότητα, παραμένουν στον χώρο του κυνοκομείου.

Η εργασία της περισυλλογής όπως κανείς μπορεί να αντιληφθεί, δεν είναι εύκολη. Απαιτεί κατ’ αρχήν αγάπη για τα ζώα, γνώσεις για τον τρόπο και τα αίτια της συμπεριφοράς τους, και εμπειρία. Στοιχεία τα οποία διαθέτει σε επάρκεια ο εργολαβικός υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, Κώστας Παπαθεοφίλου, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί και … “γητευτής” των αδέσποτων. Ακόμη και εκείνων που χαρακτηρίζονται “επιθετικά”, όπως το μεγαλόσωμο της περιοχής του εμπορικού κέντρου Kosmopolis, το οποίο ωστόσο όπως μαρτυρά και το φωτογραφικό στιγμιότυπο, μπορεί από “επικίνδυνο” να “μεταμορφωθεί” σε “μικρό παιδί” στην ασφαλή αγκαλιά ενός ανθρώπου… Το υπέροχο ενταντανέ απαθανάτισε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, η οποία είναι επιφορτισμένη και με το έργο της διαχείρισης των αδέσποτων, Νίκος Στεργιάδης.   

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood