Κομοτηνή: Ο Αίσωπος “ξεμπλέκει” … τους μύθους του!

Μια Νέα Παράσταση από το απολαυστικό Μικρό Θέατρο Λάρισας!

Το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για έβδομο συνεχές καλοκαίρι, και έπειτα από τις τεράστιες επιτυχίες που σημείωσε με τις παραστάσεις του «Το Ασχημόπαπο», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας, «Ο Λύκος και τα τρία Γουρουνάκια», κ.ά., συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του, και έρχεται ξανά στην Κομοτηνή, με μια ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ που απευθύνεται σε παιδιά … κάθε ηλικίας!

“ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ”

Λίγα λόγια για το έργο…

Ο Αίσωπος με τους μύθους του κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο διαχρονικές κουλτούρες στην ιστορία του ανθρώπου, της τέχνης και της καθημερινότητας μας. Είναι πάμπολλες οι φορές που ακόμα και ο σύγχρονος άνθρωπος παγκοσμίως, χρησιμοποιεί ένα επιμύθιο από τον Αίσωπο για να χαρακτηρίσει μια πράξη ή μια συμπεριφορά. Μέσα από τις πράξεις των ζώων, μέσα στους μύθους του, τα οποία αποκτούν ανθρώπινη φύση, ο εμπνευστής μας δίνει την αίσθηση πως η ανθρώπινη συμπεριφορά, καλή ή κακή, είναι πέρα από την την εποχή, το χρόνο ,τα ήθη και τις φυλές. Η απόλυτη δικαιοσύνη που έρχεται στο τέλος κάθε μύθου, με το επιμύθιο, δείχνει ξεκάθαρα πως η “κάθαρση” είναι αναπόφευκτη. Μέσα από την ένωση μερικών από των γνωστότερων μύθων του, θα παρακολουθήσουμε μια τυπική μέρα στο δάσος του Αισώπου, όπου αναλαμβάνουν “δράση” το λιοντάρι, το ποντίκι, ο ψεύτης βοσκός, ο λαγός, η χελώνα, η αλεπού, το κοράκι και άλλα ζώα, που όμως τίποτα δεν θα λειτουργήσει φυσιολογικά. Θα δημιουργηθεί  ένα μεγάλο μπλέξιμο όπου όλα τα ζώα θα προσπαθήσουν μαζί να βρουν την άκρη του νήματος. Ο μοναδικός όμως, που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο ίδιος ο Αίσωπος. Η συνέχεια, επί σκηνής…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Χρήστος Βασιλακόπουλος, Άννα Μαλτέζου, Κωνσταντίνος Κυζούλης .

Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Κείμενο : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Σκηνικά – Ειδικές κατασκευές : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ  ΒΑΛΑΣΗΣ

Μουσική Επιμέλεια : ΧΡΥΣΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

Κατασκευή Κοστουμιών : ΕΛΕΝΗ ΨΥΡΡΑ

Σχεδιασμός Φωτισμών : ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΟΚΑΣ

Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

Σχεδιασμός Κοστουμιών : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ

Διάρκεια: 80 λεπτά (με διάλειμμα 10΄).

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 6974797109

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 7 € (βιβλιοπωλείο “Δημοκρίτειο”, 2531084040) Ταμείο 9 € (από 2 ετών & άνω).  

Την Τρίτη 11 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής (όπισθεν Περιφέρειας).

Σχετικές δημοσιεύσεις