Χρονικά προηγήθηκε η Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, την τελευταία μέρα του 2016, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, και ακολούθησε εκείνη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ / Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, χθες, πρώτη μέρα του 2017, μετά τη Δοξολογία του νέου έτους, στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης», στην Κομοτηνή.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευχήθηκε μια «ειρηνική, δημιουργική και ευλογημένη χρονιά».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης ευχήθηκε «σε όλες και όλους υγεία πριν και πάνω απ’ όλα, και μακάρι, μέσα από την περισυλλογή μας για όλα όσα συμβαίνουν αλλά και για όλα όσα δεν συμβαίνουν, στον τόπο μας, στην πατρίδα μας, στον κόσμο ολόκληρο, να καταφέρουμε να γίνουμε έστω κατά τι καλύτεροι ως μονάδες, πιο μονοιασμένοι ως κοινωνία, πιο ενωμένοι ως Έλληνες, πιο αλτρουιστές».   

«Το 2017 να είναι μια πραγματικά καλή χρονιά με υγεία και δύναμη», ήταν η ευχή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστου Μέτιου, που ταυτόχρονα στους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ευχήθηκε «να πετύχετε στον τομέα ευθύνης σας προς όφελος όλων συμπολιτών μας».

«Κατά το έθιμο, γύρω από τη Βασιλόπιτα συγκεντρώνεται η οικογένεια… Έτσι νοιώθω κι εγώ σήμερα ότι συμβαίνει… Ότι όλοι εδώ στη Ροδόπη είμαστε μια οικογένεια…», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, και ευχήθηκε: «Παρά τα προβλήματα που έχουν ταλαιπωρήσει τη Ροδόπης μας, να παραμείνει δυναμικά στις επάλξεις όπως πράττει άλλωστε διαχρονικά. Από τον χρόνο που έφυγε ας κρατήσουμε τις πολύτιμες εκείνες στιγμές που θα μας δώσουν τα εφόδια να γίνουμε καλύτεροι και να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι, κι ας δώσουμε στο έτος που ήρθε την ευκαιρία να δημιουργηθούν νέες προσδοκίες, νέες ελπίδες νέες πολύτιμες στιγμές».  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το “φλουρί” της Βασιλόπιτας της Περιφέρειας, βρέθηκε στο κομμάτι του εορτάζοντος κιόλας, Βασίλη Πνευματικάκη, ειδικού συμβούλου επικοινωνίας του κ. Χρήστου Μέτιου.