Σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Νορβηγία, Κίνα και Ρουμανία, θα βρεθούν και πάλι στην Κομοτηνή μετατρέποντάς την για τρεις μέρες πρωτεύουσα της αθλητικής επιστήμης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και με τη χορηγία των Αστικών Κομοτηνής, θα διεξαχθεί και ο ημιμαραθώνιος KOMORUN. Την Κυριακή 21 Μαΐου στις 09:30 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα δοθεί από τον Δήμαρχο Κομοτηνής και τον Πρύτανη του ΔΠΘ η εκκίνηση, ενώ στις 17:00, η Κοσμήτορας της Σ.Ε.Φ.Α.Α. και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, θα δώσουν την εκκίνηση των 5 χλμ.

Κομοτηνή: Ξεκινά σήμερα το 25ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΔΠΘΤο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δ.Π.Θ.ανοίγει για 25η φορά τις πύλες του σήμερα Παρασκευή στις 19 Μαΐου.

Η Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. συνεχίζει δυναμικά και με προσήλωση στον στόχο που έβαλε πριν από 24 χρόνια και διοργανώνει και πάλι το συνέδριό της από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2017.

Το φετινό Συνέδριο είναι επετειακό και σε αυτό το πλαίσιο φιλοξενεί δυο ακόμα διεθνείς διοργανώσεις: το 1ο Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο “Λειτουργική διαχείριση τραυματισμένων ασκούμενων & αθλητών”, και την 1η Διεθνή συνάντηση με θέμα “Αθλητισμός & Αναπηρία”.

Κομοτηνή: Ξεκινά σήμερα το 25ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΔΠΘΣτην Κομοτηνή θα ταξιδέψουν και φέτος διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραστούν στις οκτώ στρογγυλές τράπεζες, στα έξι σεμινάρια και στις διακόσιες ανακοινώσεις ερευνητικών μελετών και εργασιών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της αθλητικής επιστήμης.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Καθηγητής Nicholas Stergiou από το University of Nebraska at Omaha USA, Founding Chair, Distinguished Community Research Chair in Biomechanics, Director, Biomechanics Research Building.

Στη διάλεξή του σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου στις 18:15, θα αναλύσει το πώς «τιθασεύεται» η μεταβλητότητα της ανθρώπινης κίνησης προκειμένου να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της πρόληψης και της αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων.

Η επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει μετά τη διάλεξη, στις 20:10 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α.

Κομοτηνή: Ξεκινά σήμερα το 25ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΔΠΘΣτόχοι του συνεδρίου είναι η προβολή των σχετικών με τον αθλητισμό ερευνητικών δραστηριοτήτων, η παρουσίαση των νέων επιστημονικών επιτευγμάτων στον χώρο της επιστήμης του αθλητισμού, η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης, συζήτησης και κοινωνικοποίησης των συνέδρων ίδιων ή διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, η διάδοση επιστημονικών μεθόδων και τεχνογνωσίας σχετικής με την αγορά εργασίας, η δημοσιοποίηση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω των εκδόσεων του Συνεδρίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και με τη χορηγία των Αστικών Κομοτηνής, θα διεξαχθεί και ο 2ος ημιμαραθώνιος KOMORUN. Την Κυριακή 21 Μαΐου στις 09:30 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα δοθεί από τον Δήμαρχο Κομοτηνής και τον Πρύτανη του ΔΠΘ η εκκίνηση, ενώ στις 17:00, η Κοσμήτορας της Σ.Ε.Φ.Α.Α. και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, θα δώσουν την εκκίνηση των 5 χλμ.

Όλες τις ημέρες του Συνεδρίου θα είναι παρόντες εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πληροφορίες: 2531039685, 6937080878, dgoulima@phyed.duth.gr

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.icpes.gr/programme