20141016_174628[1]
Στο κέντρο ο επίκουρος καθηγητής νομικής του ΔΠΘ Δ. Κασσαβέτης, συνεργάτες του υπό σύσταση καταναλωτικού συνεταιρισμού, ο Πρόεδρος της Φιλαδελφίας Μ. Κιουτσούκης, η Αντιπρόεδρος Αθ. Μπομποτά, ο επικεφαλής του Οικουμενικού Ιατρείου Κ. Παπαχρήστου, κι ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑλλαΖΩ Β. Αμούτζας

Μέλη του υπό σύσταση  καταναλωτικού συνεταιρισμού Ξάνθης, βρέθηκαν στην Κομοτηνή, με  αφορμή την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλαδελφία, με ομιλητές την Αντιπροέδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών,  περιφερειακή συμβούλο ΑΜΘ Αικ. Γεροστεργίου  και τον επίκουρο καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ Δημ. Κασσαβέτη.

Τα μέλη του υπό σύσταση συνεταιρισμού, στο περιθώριο της εκδήλωσης, κουβέντιασαν σχετικά με το εγχείρημα τους με τα μέλη της διοίκησης της Φιλαδελφίας, της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑλλαΖΩ και τον επικεφαλής του Κοινωνικού Ιατρείου στην Κομοτηνή .  Αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και στην περιοχή της Ροδόπης. Άκουσαν δε με προσοχή, τις απόψεις  του προσκεκλημένου της Φιλαδελφίας, καθηγητή κ.Κασσαβέτη αναφορικά με τις θεσμοθετημένες δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα και για την συμβολή των κοινωνικών συνεταιριστικών οργανώσεων στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.