Μια μέθοδο απάτης, εμπνευσμένη από το «σαφάρι» ελέγχων που διεξάγεται αυτήν την εποχή σε όλη την ελληνική επικράτεια, σκαρφίστηκε και έβαλε σε εφαρμογή το μεσημέρι της Δευτέρας ένας 51χρονος άνδρας στην Κομοτηνή.

Ο 51χρονος, προσποιούμενος τον εφοριακό υπάλληλο, μπήκε σε κατάστημα της πόλης και επικαλούμενος έλεγχο της επιχείρησης, αποπειράθηκε να εξαπατήσει τη 40χρονη ιδιοκτήτριά του. Συγκεκριμένα, κατά την προσπάθεια εξαπάτησης, ζήτησε από την 40χρονη να του δώσει χρήματα, προκειμένου να μην ελεγχθεί ξανά το κατάστημα. Ωστόσο, οι απατηλές προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια και εκείνος τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες και κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και αντιποίηση, και θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.