ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣυναυλία κλασικής θρησκευτικής μουσικής, διοργανώνει το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και με μεγάλο χορηγό τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Κομοτηνής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εν όψει της εορτής του Πάσχα, την Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής (πρώην κινηματοθέατρο «ΡΕΞ»).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανικές και φωνητικές συνθέσεις κορυφαίων μουσουργών της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής, όπως των Bach, Handel, Mozart, Schubert και Schuman.

Μεταξύ άλλων θα ερμηνευθεί μια άγνωστη στο ευρύ κοινό μελοποίηση του «Κύριε ελέησον» από τον Mozart, την οποία συνέθεσε ο μεγαλοφυής συνθέτης σε ηλικία μόλις 10 (!) ετών, για τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων.

Κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης θα αποτελέσει η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του Actus Tragicus BWV106 του Johann Sebastian Bach (1685-1750). Το έργο αποτελεί μια από τις πρώιμες θρησκευτικές καντάτες του συνθέτη για τέσσερις μονωδούς, χορωδία και οργανικό σύνολο πνευστών και εγχόρδων, και βασίζεται σε κείμενα της Αγίας Γραφής.

Συμμετέχουν ως σολίστ, οι Ριψιμέ Ντανιελιάν, Μαρία Ντίμοβα, Στέλλα Αδαμίδου, Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Θεοφάνης Ρορόπουλος και Βαγγέλης Μάμμος, και η Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα των Ωδείων Φαέθων Αλεξανδρούπολης και Κόψα Κομοτηνής, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τρικούπη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, του Δήμου Κομοτηνής και της Πολιτιστικής Κίνησης Νομού Ροδόπης.

Όλα τα έσοδα, θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς του Παραρτήματος Ροδόπης της Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Ωδείο Κόψα Κομοτηνής, 25310-34005.
  • Στέκι Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, 25310-71171.
  • Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ροδόπης, 6939348386.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, 5 ευρώ).