– «Ανοίγουμε τους Ορίζοντες του Ελληνικού Φαρμακείου».

Το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, υπό τον γενικό τίτλο «Ανοίγουμε τους Ορίζοντες του Ελληνικού Φαρμακείου», στο ξενοδοχείο Arcadia στην Κομοτηνή, στις 28 και 29 Μαΐου 2016, διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της περιοχής, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, και υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, και του Ινστιτούτου Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

Το Συνέδριο απευθύνεται τόσο στους φαρμακοποιούς από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, αλλά και από όλη τη χώρα, καθώς και από τους γειτονικές περιοχές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας.

Θα παραβρεθούν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αδριανούπολης Τουρκίας κ. Cenk Kes, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Σόφιας Βουλγαρίας κ. Vanelin Sapunarov, και ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Παντουρκικού Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Bulent Varel.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο, και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους. 

Στην πλούσια θεματολογία των εργασιών του Συνεδρίου, περιλαμβάνονται:

  • Τρία στρογγυλά τραπέζια:

ΦΣΡ«Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), και αυτοφροντίδα ασθενών: Ο ρόλος του Φαρμακοποιού».

– «Η συμβολή όλων των κρίκων της υγειονομικής αλυσίδας στη φαρμακευτική περίθαλψη: Φαρμακοποιών, γιατρών, φαρμακοβιομηχανίας, ΕΟΠΥΥ».

– «Ο ρόλος του Φαρμακοποιού για τις σύγχρονες ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

  • Οκτώ ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, σχετικά με:

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ– Τον ρόλο του Φαρμακοποιού στις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις και κοινωνικές συνθήκες.

– Το φαρμακείο των υπηρεσιών.

– Τη διαχείριση ασθενή – πελάτη από το φαρμακείο.

– Το Τι, το Πώς και το Γιατί, στο εγγύς μέλλον της τιμολόγησης.

– Τη σημασία της αυτομέτρησης και την αξιοπιστία των μεθόδων για τη σωστή ρύθμιση του Σακχαρώδους Διαβήτη με ινσουλίνη ως βασικό κριτήριο επιλογής μετρητών σακχάρου.

– Ήλιος & Παιδί.

– Τις σύγχρονες παραμέτρους στη διοίκηση φαρμακείου.

– Την οικονομική διαχείριση φαρμακείου.

Μεγάλος Χορηγός: ΒΙΑΝΕΞ, ΒΙΑΝ.

Χορηγοί επικοινωνίας: inkomotini.gr, R-Channel Κομοτηνής, Ράδιο Παρατηρητής, Καθημερινή Εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης», Ράδιο Χρόνος, Καθημερινή Εφημερίδα «Ο Χρόνος», Εβδομαδιαία Εφημερίδα «Θρακική Αγορά», Δέλτα Τηλεόραση Αλεξανδρούπολης, HealthMag, Life2day, Ιατρονέα, Υγεία360, Anti-Age, PharmaTeam, Pharmacorner, Birlik Gazetesi, Gundem Gazetesi.