Συνελήφθησαν στον νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο διακινητές, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, και ένας 40χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ 1Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το απόγευμα, στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, συνελήφθη ο 22χρονος, διότι μαζί με έναν 24χρονο ομοεθνή του, που διέφυγε τη σύλληψη, μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, σε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και συνέδραμαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνελήφθη ο 40χρονος, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος, είχε κλαπεί την 8-5-2016 από περιοχή της Αττικής.