Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα, όπου θα διαγωνισθεί με τα δυνατότερα «μαθηματικά μυαλά» της Ελλάδας

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο 77ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ευκλείδης» και ο Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός «Βίων». Οι μαθητές από τη Ροδόπη, οι οποίοι πέτυχαν στους παραπάνω διαγωνισμούς, είναι ο Δημήτρης Ηλιόπουλος στον «Ευκλείδη» και η Φαίδρα-Μαρία Τσολακίδη στον διαγωνισμό «Βίων».

Για τον μαθητή της β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής το συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των Μαθηματικών θα έχει συνέχεια. Με τη διάκρισή του κατάφερε να κερδίσει και το εισιτήριο για την 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, 4 Μαρτίου, στο κτίριο του Νέου Χημείου στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής, στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που α) θα διακριθούν στον «Αρχιμήδη» και β) διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» από την Αττική.

Το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας συγχαίρει θερμά για τις επιδόσεις τους, τους μαθητές Φαίδρα-Μαρία Τσολακίδη και Δημήτρη Ηλιόπουλο, ενώ η ευχή όλων μας είναι ο μαθητής που θα εκπροσωπήσει τη Ροδόπη στη Μαθηματική Ολυμπιάδα να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία και να απολαύσει την εμπειρία της συμμετοχής του στον κορυφαίο αυτό θεσμό.