Δυναμική διαδήλωση μέσα στον εργασιακό χώρο του σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου Κομοτηνής, και συγκεκριμένα στη διεύθυνση του καταστήματος, πραγματοποίησαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ζητώντας να μην υπογραφούν νέες ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μείωση 8% στον μισθό των εργαζομένων.

Στους εργαζόμενους μοιράστηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες στη Μαρινόπουλος Α.Ε.

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί σας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις κοντά στο 20%, κόπηκαν τα επιδόματα, οι  ελαστικές εργασιακές σχέσεις, γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας.  Η εταιρία κλείνει μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, έγιναν δεκάδες απολύσεις με την μέθοδο της «οικιοθελείς αποχώρησης» και όσοι εργάζεστε, δουλεύεται   με την απειλή της απόλυσης.

Τώρα ζητάει νέα μείωση 8% στους μισθούς με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Το σίγουρο είναι συνάδελφοι ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Αν δεν χαλάσουμε, οργανωμένα, αγωνιστικά, τα σχέδια της εργοδοσίας, θα έρθουν κι άλλες μειώσεις, κι άλλες απολύσεις, θα συνεχιστεί η επίθεση στα δικαιώματα σας.

Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε, την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Προχώρησε σε εξαγορά άλλων μικρότερων Σούπερ Μάρκετ. με αποτέλεσμα σήμερα να είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ και να απασχολεί  πανελλαδικά 14.000 εργαζομένους. Είχε τεράστια κερδοφορία τα τελευταία χρόνια. Η κερδοφορία και η ηγεμονική της θέση είναι αποτέλεσμα τις άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, στο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Η εταιρία έχει την απόλυτη στήριξη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν και της σημερινής, που ψήφισαν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών, την κατάργηση της Κυριακάτικής Αργίας, την γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τα σωματεία μας, η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στην ενότητά μας, στον αγώνα μας. Το δίκιο είναι με το μέρος μας γιατί εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο, εμείς δουλεύουμε και τον κόπο μας τον καρπώνονται οι εργοδότες.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Κανένας εργαζόμενος να μην υποχωρήσει, να μην υπογράψει ατομική σύμβαση.

Έλα σε επαφή με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μαζί να οργανώσουμε την πάλη μας. Κανείς να μην μείνει ανοργάνωτος.

Η λογική πως “ότι και να κάνουμε τίποτα δε γίνεται”, βοηθάει να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.  Να μην τους περάσει!

Μπορούμε να  τους βάλλουμε εμπόδια. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε.    Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!!!

Να απαιτήσουμε:

  • Να υπογραφεί άμεσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.