Σχεδόν κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καταγράφονται κρούσματα είτε κλοπών είτε βανδαλισμών στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Κομοτηνής. Όσοι ήλπιζαν ότι οι φετινές γιορτές θα μπορούσαν να κυλήσουν δίχως τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις, δυστυχώς διαψεύδονται και μάλιστα με το «καλημέρα».

Λίγες μέρες αφότου τοποθετήθηκε και λίγες μόλις ώρες αφότου φωταγωγήθηκε, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης έμελλε να καταγράψει την πρώτη του απώλεια. Ο λόγος για ένα από τα στολίδια που κοσμούν το σημείο μπροστά από το άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου, στη μεγάλη διασταύρωση του ΙΚΑ. Άγνωστος δράστης, που μάλλον θέλησε να εμπλουτίσει τον διάκοσμο στον ιδιωτικό του χώρο, αφαίρεσε το ένα από τα δύο λευκά αγγελάκια που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο.

Το πλέον λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι ότι το λευκό αγγελάκι, το οποίο εκλάπη, ήταν ένα από τα στολίδια για τα οποία αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο και κόπο, επί σειρά μηνών, οι 8μηνίτες υπάλληλοι του Δήμου, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις φθορές και να τα προσφέρουν στην πόλη λειτουργικά, για την περαιτέρω τόνωση του γιορτινού κλίματος. Προφανώς, άνθρωποι που αποφασίζουν να προβούν σε μια τέτοια πράξη, δε σέβονται τίποτα και κανέναν κι επομένως ούτε αυτό…

Πάντως, στο εξής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν άτομα για τη φύλαξη του χριστουγεννιάτικου διακόσμου, ώστε να αποτραπούν παρόμοια συμβάντα.