ΔΠΘΣτην κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του ΔΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, προχώρησαν φοιτητές, μετά το κλείσιμο της φοιτητικές λέσχης σίτισης των εστιών (πάνω λέσχη), με σειρά σχετικών αιτημάτων.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμά του το συντονιστικό όργανο της κατάληψης, αναφέρει:

“Tα προβλήματα της σίτισης και της στέγασης παραμένουν άλυτα. Μετά από ενημέρωση από το προσωπικό της πάνω Λέσχης στις 14 Νοεμβρίου για κλείσιμο αυτής, μέρος φοιτητών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία. Αφού συνδιαλέχτηκαν με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη, οι οποίοι προφασίστηκαν διοικητικά κωλύματα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (αρμόδιο θεσμικό όργανο λέσχεων-εστιών), ισχυρίστηκαν ότι δεν αναλαμβάνουν ευθύνη επί του θέματος. Ωστόσο, όλο το προηγούμενο διάστημα ερχόμαστε αντιμέτωποι με αντίστοιχα προβλήματα τόσο στη σίτιση όσο και στη στέγαση των εστιών, μη γνωρίζοντας πότε και εάν θα επιλυθούν.
Στο πλαίσιο πανελλαδικών φοιτητικών κινητοποιήσεων, προχωρήσαμε το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, μετά από μαζική συμμετοχή φοιτητών, σε κατάληψη της Πρυτανείας, με τα εξής αιτήματα:

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ1) Δημόσια δωρεάν σίτιση πάνω Λέσχης (διατροφικώς ορθή).

2)Πόσιμο νερό (φίλτρα).

3)Θέρμανση και Μόνωση κτιρίων.

4)Επιδιόρθωση Υποδομών.

5)Υλικός εξοπλισμός Λέσχης.

6)Φωτισμός έσω και έξω χώρων.

7)Ίντερνετ.

8)Ενίσχυση δρομολογίων αστικών λεωφορείων.

9)Εξασφάλιση επιστροφής εγγύησης.

10)Αυτοδιαχειριζόμενα πλυντήρια.

11)Επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση προσωπικού λέσχης και εστιών αντί των 10ήμερων συμβάσεων που ισχύουν μέχρι στιγμής.

Σε μια γενικότερη προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων παροχών μέσω της υποχρηματοδότησής τους, εντείνεται μια κατεύθυνση ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Κλείνοντας, σας καλούμε σε στήριξη και συντονισμό της ακηδεμόνευτης κατάληψης χωρίς κομματικές γραμμές και κομματικές παρατάξεις, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 18:00. Δεν περιμένουμε γραφειοκρατικές διαδικασίες από Δ.Σ. των Φ.Σ. αλλά διεκδικούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Υπάρχει ανάγκη για οριστική επίλυση και όχι για προσωρινές λύσεις που απλώς ανακυκλώνουν το πρόβλημα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΔΠΘ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ”.