Κομοτηνή: Και η Κύπρος "παρούσα" στο Πανελλαδικό Αντάμωμα των ΑνατολικορωμυλιωτώνΣτην Κομοτηνή βρίσκεται από σήμερα ο Γενικός Πρόξενος Θεσσαλονίκης της Κύπρου, και πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

Ο κ. Αντώνης Μανδρίτης επισκέπτεται την περιοχή ενόψει της συμμετοχής του Συλλόγου Κυπρίων Ροδόπης στο 7ο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών 7-9 Ιουλίου με εκδηλώσεις σε Κομοτηνή, Αίγειρο και Ξυλαγανή.

Ο Κύπριος διπλωμάτης είχε γόνιμη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, ο οποίος τον καλωσόρισε επισημαίνοντας τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και του Δήμου Μέσα Γειτονιάς της μεγαλονήσου.

Από την πλευρά του ο κ. Μανδρίτης μίλησε για την άρρηκτη σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα σύσφιξης των σχέσεων Θράκης – Κύπρου, και εξαίροντας το μοντέλο της ισοπολιτείας-ισονομίας της Θράκης, αναφέρθηκε στο Κυπριακό ζήτημα ενόψει των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.

Ακόμη, ο Κύπριος Πρόξενος, επισκέφθηκε την Πρόεδρο της συνδιοργανώτριας του Ανταμώματος των Ανατολικρωμυλιωτών, Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και ΑΘλητισμού Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, συμφωνώντας στην αξία της ενδυνάμωσης των συνεργασιών Κομοτηνής – Κύπρου.

Την πολύτιμη συμβολή της κ. Λιβεριάδου, εξήραν η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) κ. Ευδοκία Παπαχρηστούδη, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ροδόπης κ. Χριστιάνα Κωνσταντίνου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ