Σάρκα και οστά έχει πάρει πλέον η μεγαλύτερη συμφωνία στον χώρο του ελληνικού λιανεμπορίου, καθώς από την 1η Μαρτίου ξεκίνησε να λειτουργεί η θυγατρική της Σκλαβενίτης, η οποία θα αποκτήσει το δίκτυο 362 καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλου.

Το πρώτο βήμα της αλλαγής σελίδας που με τόση αγωνία ανέμεναν χιλιάδες εργαζόμενοι της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας σούπερ μάρκετ, γίνεται με τη μετονομασία των καταστημάτων «Μαρινόπουλος».

Στην Κομοτηνή, το βράδυ της Δευτέρας 13/3 «κατέβηκε» η πινακίδα «Carrefour Μαρινόπουλος» και ανέβηκε η «Σκλαβενίτης», ενώ έγινε και επιτυχής δοκιμή φωταγώγησής της με τους ιθύνοντες του καταστήματος – τα εγκαίνια του οποίου αναμένονται τις επόμενες μέρες – να απαθανατίζουν συγκινημένοι τη στιγμή. 

Η πρώτη αυτή φάση της μετάβασης από την Carrefour Μαρινόπουλος στη νέα εποχή «Σκλαβενίτη», περιλαμβάνει ακόμη αλλαγές στις ταμειακές μηχανές με βάση το νέο ΑΦΜ, ενώ το επόμενο στάδιο είναι να ξεκινήσει η τροφοδοσία των καταστημάτων τα οποία υπολειτουργούσαν τους τελευταίους μήνες, αλλά και να επιστρέψουν οι καταναλωτές στα καταστήματα.

Το δίκτυο Σκλαβενίτη θα καταστεί το μεγαλύτερο δίκτυο σούπερ μάρκετ της ελληνικής αγοράς, το οποίο θα αριθμεί 560 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο της «Σκλαβενίτης» για την επόμενη ημέρα της «Μαρινόπουλος», προβλέπει θετική λειτουργική κερδοφορία σε όρους ΚΠΦΤΑ από το δεύτερο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος», καθαρή κερδοφορία από το τέταρτο έτος, πωλήσεις 1,03 δισ. ευρώ από το πρώτο έτος, και επενδύσεις 133 εκατ. ευρώ.