Φωτογραφικό στιγμιότυπο από παρέλαση εφίππων στο Άργος.

Σήμερα είναι η τελευταία φορά που ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση. Ως γνωστόν, το αίτημά του για συμμετοχή στις παρελάσεις της Κομοτηνής, απορριπτόταν επανειλημμένως στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη περίπτωση τη σημερινή εθνική επέτειο.

Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε η πρόεδρός του κ. Έλλη Τσομπανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος και η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Ζωή Κοσμίδου, συναίνεσαν στην ιδέα, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη της ικανοποίησης του πολυετούς αιτήματος, παρά την αρνητική στάση υπηρεσιών και φορέων. Αυτό βέβαια συνέβη μόλις χθες (27/10) το μεσημέρι, και επομένως ήταν αδύνατον να προλάβει ο Ιππικός Όμιλος να ετοιμαστεί για τη σημερινή παρέλαση· έτσι τα άλογα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην επόμενη γιορτή, στις 25 Μαρτίου.

Σε δήλωσή της η κ. Τσομπανίδου, αναφέρει: «Υποσχόμαστε ότι θα αποδείξουμε και εμπράκτως στον αντιπεριφεριάρχη και στην εκτελεστική γραμματέα της Περιφέρειας, ότι η ανάληψη της απόφασης τους αυτής θα είναι πέραν των προσδοκιών τους και δεν θα τους εκθέσουμε ως σύλλογος για την προσωπική τους αυτή θετική απόφαση. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον αντιδήμαρχο Κομοτηνής κ. Μανώλη Ταπατζά που μας έδειξε τον δρόμο και μεσολάβησε στην επικοινωνία μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που πάντα είναι αρωγοί στις δράσεις του συλλόγου μας. Αισθανόμαστε δικαίωση και αγαλλίαση που ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου μας είχε θετική έκβαση».