Από καινούργιο, εντυπωσιακό φωτοδιάκοσμο που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία και στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής, θα πλαισιωθούν οι χριστουγεννιάτικες δράσεις και εκδηλώσεις που προγραμματίζει για φέτος η ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής.

Ο φωτοδιάκοσμος αυτός θα αποτελείται από προβολείς led χριστουγεννιάτικου φωτισμού, από σειρές λαμπάκια και από σειρές λαμπάκια τύπου βροχή. Οι προβολείς θα είναι πιστοποιημένοι για εξωτερική χρήση από αξιόπιστα υλικά, ενώ τα λαμπάκια θα είναι led, κατάλληλα για εξωτερική χρήση, πολύχρωμου και λευκού φωτός. Σε όλα τα υλικά θα εξασφαλίζεται η στεγανοποίηση και η αντοχή σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος.

Δείτε στον ακόλουθο πίνακα τα είδη και τις ποσότητες του νέου εορταστικού φωτοδιάκοσμου, καθώς και τα σημεία της πλατείας Ειρήνης και του Πάρκου της Αγίας Παρασκευής, όπου θα τοποθετηθούν:

Είδος εορταστικού διακόσμουΣημείοΠοσότητα
Projector laser διακοσμητικός εξωτερικού χώρου, μαύρου χρώματος. Laser dpss πράσινο και laswe κόκκινοΔιάδρομοι εσωτερικά του Πάρκου

300

Λαμπάκια led 80l πολύχρωμα εξωτερικού χώρουΔέντρα Πάρκου και Πλατείας

400

Λαμπάκια led 80l λεύκα εξωτερικού χώρου

Δέντρα Πάρκου και Πλατείας

300

Λαμπάκια led βροχή 150l λεύκα εξωτερικού χώρουΙσλαμικός κήπος

30

Λαμπάκια led βροχή 150l λεύκα εξωτερικού χώρουΠέργκολες πίσω από εκκλησία Αγίας Παρασκευή

30

Προβολάκι led τύπου spot εξωτερικού χώρου, πράσινου φωτόςΛαβύρινθος

25

Λαμπάκια led 80l θερμά εξωτερικού χώρουΚήπος Αναγέννησης

60

Λαμπάκια led 80l θερμά εξωτερικού χώρουΕλληνικός Κήπος

30

Προβολέας led 10W κόκκινου φωτός εξωτερικού χώρουΣυντριβάνια

48

Η προμήθεια, η τοποθέτηση και το άναμμα του ανωτέρω φωτοδιάκοσμου, καθώς επίσης το σβήσιμο και η αποξήλωσή του μετά το πέρας των εορτών, θα ανατεθεί σε ιδιώτη κατόπιν διαγωνισμού. Το συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας και των προβλεπόμενων εργασιών είναι 42.901,52 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και ο διαγωνισμός από τον οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος, θα διενεργηθεί τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, στο δημοτικό κατάστημα.